Welkom
MKS
Geschiedenis
Trofee
Exposities
Activiteiten
Leden
Contact
logoachtergrond


 


St.Vecht
Jaarlijkse expositie 2011

Grote drukte tijdens jaarlijkse kunstschildersexpositie op de Deel

expo


      
Veel belangstelling was er in de expositieruimte De Deel Binnenweg 29, waar nog tot zondag veel schilderijen te zien zijn. Ook dit jaar hebben de Maarssense Kunstschilders mooie maar ook verrassende werken gemaakt, die netjes hangen in de expositieruimte De Deel. De meeste leden van de Maarssense Kunstschilders zijn geïnsprireerd door natuur, havens, steden, landen en boten, landschap, verkeer, maar ook tatoeages en veel meer. Naast de tientallen schilderijen is er dit jaar een gezamenlijk project "Stichtse Vecht uit de verf" dat bestaat uit 14 schilderijen van 30 x 30 cm. Ieder schilderij geeft een kenmerkend beeld gemaakt van een dorpskern of wijk behorende tot de gemeente Stichtse Vecht. De schilderijen, gevormd tot een fraai geheel waarin ook de plattegrond van Stichtse Vecht is opgenomen.

Wethouder koopt paneel van Loenen
Marloes Molenaar opende met een geweldige speech de expositie. Het is een groep die uit 16 leden bestaat en geweldig werk laat zien van hoge kwaliteit. De Maarssense kunstschilders zijn blij dat ze weer kunnen exposeren op De Deel, de expositieruimte van Hansje en Dirk Aelvoet. Net als verleden jaar speelde Karel van de Putte op de vleugel. Wethouder Kunst & Cultuur mevrouw Gera Helling onthulde het paneel ' Stichtse Vecht uit de verf ' . De wethouder aanschouwde het paneel en zag een prachtig werkstuk van haar dorpskern Loenen. Ze liet er een sticker opplakken 'verkocht '.

Wisselprijs de Gouden Kip
Een ander onderdeel tijdens de opening van de expositie dat nu voor de vijfde maal heeft plaats gevonden was de bekendmaking en het uitreiken van de wisseltrofee de Gouden Kip. Voor de Gouden Kip waren drie genomineerden, Elly Patist, Hans Rijpma en Carla Retèl. Het winnende schilderij "Boot te koop"  is gemaakt door Carla Retèl. De prijs werd verleden jaar gewonnen door Corry Bol. Er werd nog lang doorgepraat en de expositie is nog tot zondag geopend. De helft van de opbrengst van de schilderijen van de Stichtse Vecht uit de verf, die
€  75,- per stuk kosten komt ten goede aan de kinderboerderij Otterspoor in Reigerskamp.

Deze tekst is overgenomen uit de VAR d.d.  6-10-2011 
       


           
marloes1

              
gera1
              


    
hansje                carla1

expo1


expo

expo2

expo3
                                                                           
project

     


retour exposities