Welkom
MKS
Geschiedenis
Trofee
Exposities
Activiteiten
Leden
Contact
logoachtergrond


 


Jaarlijkse expositie 2012

  Greet van de Putte winnaar Gouden Wisselkip 2012 Menig uurtje hebben de 16 leden van de Maarssense Kunstschilders zich ingezet om de tentoonstelling in De Deel van de boerderij aan de Binnenweg aan te kleden. Er waren veel bealngstellenden aanwezig bij de opening van de expositie. In de inleidende woorden van kunsthistoricus Jaap Versteegh over de de definitie en hoe je kunst beleven kunt, werd goed uit de doeken gedaan en hoe je om kunt gaan met het woord 'Kunst'.

Uitreiking Gouden Wisselkip 2012
Voor de zesde maal waren alle kunstenaars, die werk geleverd hebben voor de expositie op De Deel, gespannen aan wie de Gouden Wisselkip zou worden uitgereikt. Hansje Aelvoet was blij dat ze de traditie uit 2007 kon voortzetten. Toen werd voor het eerst de Gouden Kip uitgereikt. Bij zes leden van de Maarssense Kunstschilders heeft de wisselprijs een jaar in huis gestaan.
Met het uitreiken van de Gouden Wisselkip wil men extra aandacht vestigen op een schilderij dat er op een of andere manier uitspringt. Het zijn Hansje en Dirk Aelvoet, die het voortouw nemen bij de uitreiking van de Gouden wisselkip. Zij laten zich elk jaar adviseren door kunstkenners om tot een nominatie te komen. Dit jaar zijn dat Louis de Vocht, galeriehouder te Tienhoven en Tonny Schuman, voorzitter van de van het bestuur van de Kunstronde Vecht en Plassen en jarenlang werkzaam in het museum Beelden aan Zee en in Slot Zuylen, die de winnaar hebben bepaald.

De drie genomineerden voor de Gouden Wisselkip zijn: Lia den Herder met 'Passie voor kleur', Dorine de Jong met 'Gaande weg' en Greet van de Putte Met 'Beelden uit de prehistorie'. Zij schilderde volgens de jury 'een wat donkere, mysterieuze weergave van een rotstekening, zoals die in de prehistorie gemaakt zou kunnen zijn'. Greet van de Putte werd winnaar van de  Gouden Wisselkip 2012 met haar schilderstuk 'Beelden uit de prehistorie'.

Deze tekst is overgenomen uit de VAR 11-10-2012


              

              


    
              

     


retour exposities