Welkom
MKS
Geschiedenis
Trofee
Exposities
Activiteiten
Leden
Contact
logoachtergrond


 


Jaarlijkse expositie 2013

  Albert Liem voor de tweede keer winnaar 
Gouden Wisselkip 2012 
Maarssense kunstenaars exposeren in de Deel

De jaarlijkse expositie van de Maarssense Kunstschilders in de Deel aan de Binnenweg in Maarssen is weer een feestje van kunst en kleur. De zestien deelnemers  tonen hier zowel  eigen werk als een gezamenlijk project, waarvoor zij zich hebben laten inspireren door uitspraken van Belle van Zuylen. 'Ik voor mij vraag niet om vrijheid van denken, die heb ik', en 'Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid' zijn daarvan slechts enkele voorbeelden.
De zestien ontstane kunstwerkjes, afzonderlijk te koop voor 50 euro, zijn in één decor in pastel gevat door Hans Rijpma, met Belle op de voorgrond. Niet geheel toevallig dus dat de opening werd verricht door Lucile van Tuyll van Serooskerken, wiens grootouders nog op slot Zuylen woonden. Voor haar de plek waar zij speelde met haar zusjes en broer, met vriendjes en vriendinnetjes uit het dorp.
De Gouden Kip (met een knipoog naar het Gouden Kalf) voor het meest verrassende werk van de tentoonstelling, een beeldje gemaakt door de eigenaresse van de Deel kunstenares Hansje Aelvoet, ging dit jaar naar Albert Liem voor zijn doek 'Wachten op....'.
Tekst overgenomen uit de Vechtstreek van 2-10-13
              

              


    

                   


retour exposities